Harjoituskilpailusaannot

Robottiautojen harjoitus-OFF-Road-kilpailusäännöt

logo1.jpg
logo2.jpg

1 Paikka ja aika:

Päivämäärä sovitaan robottiyhdistyksen keskustelupalstalla. Yleisesti kilpailut pidetään lauantaisin kello 12:00- 14:00.

2 Ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumislomakkeella sähköpostilla osoitteeseen if.illeporp|ittobor#if.illeporp|ittobor viikkoa ennen kilpailupäivää.

3 Järjestäjä: Suomen Robottiyhdistys http://www.robotti.fi

4 Tarkoitus:

Kilpailu on helpompi esiaste varsinaiselle OFF-ROAD kilpailulle, joka pidetään ulkona maastossa.
Kilpailun tarkoituksen on innostaa elektroniikan, ohjelmoinnin ja automatiikan ammattilaisia ja harrastajia kehittämään taitojaan hauskalla tavalla muiden samanhenkisten kanssa. Tehtävänä on rakentaa oma robottiauto ja kiertää merkkikeppien muodostama kilpailumatka lähdöstä maaliin mahdollisimman nopeasti.
Kilpailuun saa osallistua kaikki suomalaiset ja ulkomaalaiset osallistujat. Kilpailijoilla on mahdollisuus julkaista autojensa teknisiä tietoja, piirikaavioita ja ohjelmia Suomen Robottiyhdistyksen sivuilla. Jos kilpailija osaa mekaniikkaa, elektroniikkaa, ohjelmointia, loogista ajattelua ja pystyy tekemään aikataulussa toimivan robottiauton, hänellä ei ole vaikeuksia käytännön työelämässä.

5 Luokat:

Auton mitoissa ei ole rajoituksia. Kilpailuissa käytetään samanlaista signaalia kuin varsinaisessa OFF-Road kilpailussa.
Kilpailussa tuomari käynnistää ohjaussignaalin kun auto on valmis lähtöön.

6 Auto:
Auton pitää olla itsetoiminen, sitä ei saa kauko-ohjata kilpailun aikana. Käyttövoimaa ei ole rajoitettu.
Yhdellä tiimillä tai kilpailijalla saa olla useita autoja, jos ne yhtä aikaa toimintakunnossa.
Auton pitää pystyä kiertämään sisätiloihin laitetut neljä puukeppiä, jotka tuomari laittaa kilpailutilaan kymmenen minuuttia ennen kilpailua. Keppejä ei saa kaataa. Auto voi olla täysin itse rakennettu tai täysin ostettu. Tärkeintä on saada auto liikkeelle kilpailussa.

7 Rata:

Sisä-OFF-Road rata matkii ulkoista maastoautorataa.
Rata alkaa tasaiselta, nousee ja laskee. Rata vaikeutuu loppua kohti ja palaa taas alkuperäiseen helppoon osuuteen. Radan pituus riippuu käytetystä tilasta, enintään 50 metriä. Rata päättyy samaan paikkaan. Nousut ovat korkeintaan 10 astetta. Radalla on esteitä sattumanvaraisesti. Esteiden korkeus on alle 10mm. Tuomari ei kuitenkaan tahallaan tee radasta vaikeata eikä helppoa. Rata on kuitenkin harjoitus-OFF-road rata, ei mikään tasainen lattia. Rata on yhtä vaikea tai helppo kaikille. Tarkoitus on valmistautua OFF-ROAD –kilpailuun. Katsojat eivät saa tulla radalle kilpailun aikana. Rata voi olla ulkona asfaltilla tai sisällä sään mukaan. Radan kaarteet ovat korkeitaan 45 asteen suuruisia, mutta kilpailijat voivat varautua tiukempiin mutkiin tulevaisuudessa.

8 Kilpailu:

Jokainen kilpailija ajaa erikseen. Lähtöjärjestys on ilmoittautumisjärjestys. Jos auto ei ole valmiina vuorollaan, se jää jonon viimeiseksi. Aika alkaa kun auto ohittaa lähtölinjan tai tuomari käynnistää seurantasignaalin. Kilpailu loppuu kun auto ohittaa maalilinjan. Radalta saa poiketa kuinka paljon vain, mutta radalla olevat sisäkepit pitää kiertää ulkokautta kuten pujottelussa. Keppien tarkoitus on estää oikaisut. Kilpailijat saavat mitata keppien paikat.
Voittajat saavat pisteitä kuten F1-kilpailussa. Joka luokassa paras auto saa 12 pistettä, seuraava 10 pistettä, seuraava 9 pistettä jne.
Saman tiimin eri vuosien pisteet lasketaan yhteen. Parhaille tiimeille jaetaan vuosittain tiimikohtaiset palkinnot.

9 Signaalilähetin

Seurantasignaali on 32768Hz +/-300Hz signaali. Se johdetaan 0,75 mm paksuiseen eristettyyn sähköasennuskaapeliin, pituus alle 10m. Virran voimakkuus säädetään yhteen ampeerin chopper periaatteella. Virta ei ole sinimuotoista vaan katkottua suorakulma-aaltoa signaalia. Lähettimen mallikytkentä on julkaistu kilpailusivuilla.
toimintaohjeita autoille voidaan lähettää katkomalla kanta-aaltoa epäsynkronisella 300 baudin sarjaliikenteellä. Tätä ominaisuutta ei ole vielä otettu kilpailuohjelmaan, mutta kilpailijat voivat itse käyttää tätä ominaisuutta kilpailun ulkopuolella. Järjestäjät tuovat kilpailulähettimen mukanaan.

10 Palkinnot

Kaikille sääntöjen mukaisesti liikkeelle lähteneille autolle annetaan kunniakirja kilpailusta.

11. Tuomari
Tuomari tekee radan, ohjaa kilpailun kulkua, ratkaisee mahdolliset epäselvyydet sääntöjen tulkinnoissa ja julistaa voittajat.

Ilmoittautumislomake ja palautusosoite http://www.robotti.fi

Kilpailijoiden kysymykset ja vastaukset julkaistaan keskustelupalstalla http://groups.google.com/group/robotti.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License